Снимка Булфото, архивЛекарите от университетската болница Акдениз“ в Анталия се борят за

...
Снимка Булфото, архивЛекарите от университетската болница Акдениз“ в Анталия се борят за
Коментари Харесай

Турски лекари в Анталия се борят за живота на недоносени сиамски близнаци

Снимка Булфото, списък

Лекарите от университетската болница „ Акдениз “ в Анталия се борят за живота на двойка недоносени сиамски близнаци, свързани в главата, съобщи Анадолската организация, написа БГНЕС.
 

На 22 юни 32-годишната Фатма Евренсел е родила в петия месец от бременността с цезарово сечение тежащите едвам 4 кг сиамски близнаци. Основният проблем пред лекарския екип, който продължава битката за живота на новородените, е, че въпреки съществуването на обособени мозъци, близнаците имат общи кръвоносни съдове.

Специалистите от болничното заведение в Анталия споделят, че бебетата мъчно биха оживели, в случай че не се извърши интервенция по разделянето им. Все още обаче не е планувана точна дата за деликатната процедура.
 
Бащата Юмер Евренсел се чака скорошно развиване и се надява „ най-малко едното да оживее “. Той твърди, че лекарите са предложили и варианта аборт, който обаче е бил невъобразим за фамилията.
 
През август 2016 г. в Сливен се родиха сиамски близнаци, свързани в таза. Въпросът за разделянето им беше неведнъж обсъждан, представени бяха обнадеждаващи прогнози на задгранични лекари. До момента обаче към интервенция не е пристъпено.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР